Stout

Dutch Bargain Imperial Pale Ale heeft een prachtig koperen kleur met een lichtrode schijn. Dit complexe, stevige en bittere bier heeft een uitgesproken hoppig aroma en een pittige smaak met caramel toetsen van mout. De schuimkraag is fijn, romig en stabiel. Het alcoholpercentage is tien. Dankzij de balans in deze complexiteit is dit bier een zeer zuiver, gemakkelijk drinkbaar en lang nasmakend bier.

Een mooi degustatiebier met harmonie van zachte en zoete tonen en een evolutie naar bittere hop. Typerend is de lange afdronk met zacht gebrande bitters. Speciaal gebrouwen om rustig van te genieten op een gure dag of een winderige winterse avond. Een heel speciaal cadeau voor de échte bierliefhebber!

De mixdoos is het ideale product om te kiezen wanneer je meerdere type bieren wil proberen! Kies voor de mixdoos en ontvang 12 verschillende type bieren met daarop jouw eigen label!

Wat is stout bier?

Stout bier is zeer herkenbaar aan de donkere kleur, donker bruin tot zwart. Stout bieren hebben een droog en bitter karakter en vaak proef je wat tinten van chocolade en koffie. Het alcoholpercentage kan verschillen maar ligt veelal tussen de 3% en 13%.

Welke verschillende soorten stout bier zijn er?

Het aantal varianten stout bier is erg groot. Doordat brouwers verschillende smaken toevoegen aan hun bier, ontstaan er al snel nieuwe benamingen. Hieronder staan de bekendste stout bieren kort toegelicht:

(Russian) Imperial stoutDe Imperial stout is een helemaal zwart bier met een complexe smaak. Vroeger werd dit bier veel gedronken aan het Russische hof, vandaar dat deze hierna vernoemd is. De voornaamste smaken in dit bier zijn chocolade, cacao en koffie met soms ook een vleugje karamel. De Imperial kan vrij bitter smaken doordat er een grote hoeveelheid hop gebruikt is bij het brouwen. Met een alcoholpercentage tussen de 8% en 13% is dit een van de sterkere varianten.

American stoutDe American stout staat bekend om een sterke koffie en chocolade smaak, hoparoma’s en tonen van citrus. De American stout heeft een droge afdronk met een alcoholpercentage tussen de 6% en 9%.

PorterDe Porter is een soortgelijk bier als andere stout bieren. Je kunt een Porter zien als een minder sterke versie van een stout bier. Het verschil is dat een Porter gemaakt wordt van geroosterde mout, waar een Stout gemaakt wordt van ongemoute gerst.

Wat zijn onze beste stout bieren?

De Diepdonker Imperial double stout heeft een harmonie van zachte en zoete tonen met een evolutie naar bittere hop. Dit bier is speciaal gebrouwen om rustig van te genieten op een winterse avond.

De Imperial Russian stout is een helemaal zwart biertje met een alcoholpercentage van 11.5%. Door de complexe moutstort kun je dit bier vergelijken met een English stout. Dit bier is romig van smaak en niet als elk ander bier.

Wat eet je bij stout bier?

Een stout bier is vaak erg zwaar van smaak en in de meeste gevallen aardig sterk. De smaken die je veel tegenkomt bij een stout bier zijn koffie, donkere chocolade, en karamel. Een stout bier kun je het best combineren met gerechten met een robuuste smaak, zoals:

  • Wild vlees
  • Fruittaart
  • Noten
  • Vanille-ijs

Wie verras jij met een Persoonlijkbiertje?

Wil jij iemand verrassen met een Persoonlijkbiertje? Door de vele verschillende smaken zit er voor elk moment wel wat bij! Wie verras jij met een stout bier met een gepersonaliseerd etiket?