Tripel

Het smoelwerk van een traditionele tripel, maar dan in de Dutch Bargain-uitvoering. We hebben aan onze Tripel amarillohop toegevoegd. Het resultaat is een blonde, fruitige Tripel, die dankzij koriander ook het karakter van de Belgische brouwmeesters viert. Ondanks een percentage van 8,5 is hij luchtig en toegankelijk. Proost en bestel er nog één. Voltooid met een vleugje Chili Vanilli ©.

Als het woelig en onstuimig werd op de Zuiderzee, wist men dat TUNUS in aantocht was. Speciaal gebrouwen voor roerige tijden. Een moutzoet en krachtig bier met een fris fruitige afdronk. Drink een TUNUS en ontdek dat het allemaal wel meevalt.

Wat is tripel bier?

Een tripel bier is een van de zwaardere speciaalbieren die er zijn. Dit zware biersoort heeft namelijk vaak een alcoholpercentage van tussen de 7% en 10%. Dit hoge alcoholpercentage is het gevolg van de toevoeging van suikers in het brouwproces. Hierdoor ontstaat er een hoger alcoholpercentage dan normaal. De toevoeging van suikers is ook de reden dat een tripel een wat zoetere smaak heeft.

Welke verschillende tripel bieren hebben wij?

Er bestaan tegenwoordig tal verschillende soorten bier. Als je kijkt naar de dubbel, quadrupel en tripel heb je drie vergelijkbare speciaalbieren, die toch allemaal net wat anders zijn. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze bieren?

De tripel is de zwaardere versie van een dubbel, en heeft dus een hoger alcoholpercentage. Je zou hierbij denken dat de tripel dan ook donkerder van kleur zou zijn. Dit is niet het geval. Dubbel bier is over het algemeen erg donker van kleur, waar een tripel eerder de goudblonde kleur heeft. Dit komt doordat er geen gekarameliseerde suiker in de mout zit. Een quadrupel bier heeft weer een hele andere smaak, het is sterker, kruidiger en smaakt meer geroosterd dan de tripel.

De Tunus Tripel, een speciaalbier als geen ander. Een moutzoet en krachtig bier met een wat fris fruitige afdronk. Dit krachtige bier is heerlijk voor in de winter, maar kan ook perfect in de zomer gedronken worden. Drink een Tunus en ontdek het zelf!

De Dutch Bargain Tripel is een traditionele tripel in de vorm van een blond biertje. Door de toevoeging van amarillohop is dit bier erg fruitig, de koriander geeft het bier het nodige karakter. Ondanks een alcoholpercentage van 8.5% is dit bier zeer luchtig en toegankelijk.

Wat eet je bij je tripel bier?

De smaak van een tripel kan variëren van scherp bitter tot licht zoet. Waar je de tripel goed aan kunt herkennen is de droge afdronk. Hierdoor drink je een tripel ook lekker weg in combinatie met eten. De fruitige smaak met gist, suiker en kruiden met hierboven op de hoeveelheid mout maakt dat dit bier perfect past bij:

  • Aspergers
  • Kaas
  • Cheesecake
  • Kip
  • Tonijn
  • Geroosterde groente